Gemensamt mingel med Sällskapet Idun 2. på Konstnärshuset

30 maj minglade vi tillsammans med Sällskapet Idun på Konstnärsklubben igen.
Denna gång ansvarade vi i Nya Idun för arrangemanget.

Från båda sällskapen hälsades vi välkomna  av Britt Östlund och Thomas Magnusson – stolta över våra sällskap. Vi var ca 80 personer som minglade och hade det trevligt, sen vi köpt oss ett glas i baren. Rotsakschips och ostbågar fanns utställda på alla bord.

Det var dags för den första musikunderhållningen: den från männens Idun. Det var en trio bestående av Christian Bergqvist violin, Alf Westelius cello och Gunnar Julin piano och presentatör. Vi fick höra Händels La Rejuicance,  W Peterson-Bergers Sommarsång, J Raffs Cavatina, ett Abba-medley på Ring, ring + Thank you for the music + Mama Mia och  till sist Sommar, sommar av S Carlström. Jättefint framfört och roliga arrangemang.

Efter mer mingel var det vår tur, och vi representerades av sångerskan Boel Adler och pianisten Katarina Ström-Harg. Vi fick höra först Cadenza: ett pianosolo av nutida, rumänska, kvinnliga kompositören Liana Alexandra. Ett spännande, kraftfullt stycke.
Som avslutning följde 3 helt underbara sånger av Helena Munktell: Sérénade, Avsked och Si tu le voulais. Fantastiskt framfört! Så lyckat!

Vi dröjde oss kvar ytterligare en bra stund innan vi så sakteliga bröt upp – nöjda och glada.

Vid pennan Anna Strååt