Höstfest 2023

Höstfesten som är vår uppskjutna julfest hålls som vanligt i Odd Fellows stiliga lokaler på

På den här festen får vi ta del av något alldeles speciellt både vad gäller måltiden och musiken. Vi får lyssna till Mischa Billing som kommer att tala över ämnet ”Min upplevelse av kärlek och hat till matsalen”. Mischa är nyinvald i Nya Idun, är sommelière, lektor i måltidskunskap vid Örebro Universitet och nasolog. Mischa har varit generalsekreterare för det internationella sommeliersamfundet (ASI). Hon är ledamot av Vinakademien i Sverige samt har fått en mängd utmärkelser som Gastronomiska Akademiens Silvermedalj, Årets Vinprofil, Årets Näsa, Årets Hederstryffel och många flera. Förutom allt annat har hon arbetat som servitris, sedan som sommelier och matsalsansvarig mellan 1988 och 1997 på Restaurang Petri Pumpa i Lund.

Musikupplevelsen kommer mellan förrätten och huvudrätten då vi har förmånen att få lyssna till Margareta Bengtsson som sjunger och spelar harpa. Margareta har studerat till harpist vid Kungl. Musikhögskolan och som sångare har hon bland annat ingått i The Real Group, som hon var med om att starta. År 1997 var hon vinnare av ”Best Female Vocalist” av The Contemporary A Cappella Society.

Vi inleder festen med mingel  Måltiden består av en förrätt bestående av skogssvampsoppa med knaprig pancetta, surdegskrutonger samt krasse. Till detta serveras ett litet glas rött vin.
Till huvudrätt serveras laxfylld rödtunga med hummersås med spenatduschess och ett glas vitt vin. Som avslutning blir det kaffe och rom-marinerad chokladboll.