Julfesten 2015: ”Jag tänker ofta på Edith Piaf”

image-3Årets julfest inleddes i sedvanlig ordning med härligt bubbelmingel där alla kramade om alla. Och till bubblet passade ordförande Marianne Treschow på att dela ut ett guldäpple till Ebba Ahlmark- Hughes.   Det var premiär för det nya guldäpplet som Marie Pårup  gjort i keramik  –  och dess form och färg prisades i alla tonarter.  Trettio  äpplemottagare framåt kommer att kunna glädjas åt äpplet i denna vackra form innan det blir dags att ta fram nästa variant.
I stora salen på Piperska Muren stod långborden festligt dukade där vi bänkade oss med våra medbjudna gäster. Nya Iduns Elitkör ackompanjerad av Irene Mannheimer fyllde sedan hela podiet till bristningsgränsen och sjöng med full kraft alla de välkända julvisorna. Det är något särskilt med att en gång om året som vanlig oskolad få sjunga med de allra bästa proffsen!!
Att vår meny var fint komponerad och vackert serverad var förstås ett faktum.

imageKvällens clou var vår egen Solveig Faringer som med Anita Agnas på accordeon som inkännande ackompanjatör bjöd oss på sin tolkning av Edith Piaf; en hommage med anledning av att Edith Piaf  skulle ha fyllt 100 år i december 2015.  Brakande applåder och blomster fick Solveig.  Och många glada tillrop –  inte minst för att hon alltid genom åren så generöst bjudit på sig själv till glädje för oss alla.
Och som vanligt riktade sig vår ordförande särskilt till våra gäster och gav en snabbresumé om Nya Idun samt över de aktiviteter vi haft under året som gått och tackade förstås också varmt alla medverkande.
Slutsats: en härlig julfest i god tradition där våra klubbmästare precis som alla övriga samkväm gjort sitt yttersta för att vi skulle få en fin kväll.

image

 

 

Vid pennan Christina von Arbin