Höstfest – röstfest

 Eftersom vi på grund av pandemin gick miste om julfesten i början av året, bjöds vi nu istället på en höstfest tillika röstfest på valdagen söndag 11/9 i Odd Fellows stiliga lokaler.
Feststämningen infann sig redan i entrén, där vi 89 iduneser med gäster blev emottagna av klubbmästarna Iwa Boman, Birgitta Evengård och Christina Tobeck.
Vid det inledande minglet presenterade ordförande Lotty Nordling tre guldäpplen, dvs medlemmar som varit med i vårt sällskap i 50 år och som då får ett äpple i keramik. De tre syns på bilderna: producent Ingrid Edström, riksdagsledamot Barbro Westerholm och regissör  Ann Margret Petterson

Temat för kvällen var den kvinnliga rösträtten och den kvinnliga rösten.
Barbro Hedvall, som är historiker och skribent, berättade om vägen fram till den kvinnliga rösträtten för 100 år sedan.  Hon har bl.a. skrivit boken ”Vår rättmätiga plats: om kvinnornas kamp för rösträtt”
Barbros föredrag här: Rösträtt Pdf
EwaMaria Roos berättade om hur korsetten förr påverkade kvinnors andning och röst:  korsettrösten. EwaMaria är logonom och f.d. skådespelare och arbetar bl.a. som röstpedagog på Dramaten.

Härlig musik blev det med sopranen Hillevi Martinpelto som ackompanjerades av Eva Karpe på piano. Så fint framförde de okända sånger av tonsättarinnorna Alice Tegnér, Laura Nezel och Helena Munktell bl.a. Hela programmet här 

Den delikata middagen bestod av laxröra med pepparrot på kavring, ugnsbakad torsk med champagnevelouté, bön-/spenatsallad och sikromsolja samt kaffe med chokladboll. Allt inmundigat under kristallkronorna i stora salen.

En alltigenom lyckad, givande och rolig kväll!  Bilder av Ewa Stackelberg 

Vid pennan Anna Strååt