Julfesten 2016

Ny lokal och nytt upplägg lockade vid 2016 års julfest – festen som ju alltid infaller i början av året som en sammanfattning av det gångna.
Hasselbacken_by_night_500pxHasselbacken lyste välkomnande i rådande vinterskrud. Ca 140 var vi som letade oss in till välkomstglaset och alla glada återseenden. Hazeliussalen visade sig sen vara en mycket trivsam och ombonad sal med rymd och god akustik; vi kunde höra varandra! Säkert bidrog det lätt välvda och bemålade trätaket därtill. Där stod 13 runda bord vackert dukade för 11 personer vardera.
Denna kväll var programmet uppdelat i olika ”Paketöppningar”.
!:a Paketöppningen var kvällens artister, sångerskorna Ingrid Tobiasson och Hillevi imageMartinpelto och pianisten Majsan Dahling, som framförde älskade julsånger: Maria Wiegenlied av Max Reger, Julsången av Sibelius och några till.

Medan vinet serverades sen berättade ordförande Marianne Treschow lite historik om Nya Idun. Ett Guldäpple delades ut till Berit Lindholm, som alltså varit medlem i 50 år. Huvudrätten bestod av apelsinglaserat ankbröst och örtbakade rotsaker – mycket gott med smakrik sås och vitlökskräm.
Ordföranden berättade vidare om året som gått.
Av Lena Holger fick vi sen höra lite om Hasselbacken, som under årens lopp brunnit ned ett flertal gånger. Den nuvarande byggnaden står sen 20-talet. Takets dekorationer av stjärnor, moln och alla Zodiakens stjärntecken är i typisk 20-talsstil.

Därpå var det dags för oss alla att sjunga de traditionella julsångerna med Iréne Mannheimer vid flygeln. Och för den som kände sig hågad gick det bra att ta plats framme i ”Elitkören”.
HasselbackenDesserten var en ljuvligt god crème brulée med färska bär.
Som sista paketöppning fick vi återigen höra våra fantastiska artister framföra  Duett ur Spader Dam av Tjajkovskij, Delilas förförelsearia ur Simson och Dalila av Saint-Saëns, Adriana Lecouvreurs aria ur operan med samma namn av Cilea och avslutningsvis I could have danced all night ur My fair Lady av Loewe, med lite oemotståndlig dans av sångerskorna. De var helt magnifika – föredömligt och lyhört ackompanjerade av Majsan Dahling! Stort bifall och stående ovationer gav oss ett extranummer av Ivar Hallström: ”Sången”.

Vi blev sen sittande med kaffe/te både länge och väl. Det fanns så många vänner att gå runt till och få sig en pratstund med.
Helt upprymda var vi till sist tvungna att slita oss från den varma, hjärtliga samvaron och den fantastiska, typiskt ”idunesiska” stämningen. Vilken lyckad kväll!

Vid pennan Anna Strååt