Anna Strååt

AnnaKonsertpianist, pianopedagog.
Invald i Nya Idun 1981. Vice ordförande 2011 – 2017.

Efter utbildning på Musikhögskolan i Stockholm, vidare konsertutbildning på Musikkonservarotium i Winterthur, Schweiz, samt Masterclasses i Salzburg, Siena, Prag, Tromsö och Stockholm har Anna Strååt konserterat runt om i Sverige och utomlands. Mestadels solo men även i samarbete med sångare eller kammarmusiker. Paris, Rom, Buenos Aires, Zürich, Reykjavik och Helsingfors är några ställen där Anna haft konserter.
Musik ur den klassiska källan står på repertoaren. Förutom traditionella konsertprogram bygger Anna också upp program som är ämnade att reducera stress. Med dessa program, som hon kallar Musikmeditation, har Anna under många år varit anlitad av olika företag ute i näringslivet där hon föreläst om meditation och stresshantering och hur vi kan använda musik som ett kraftfullt hjälpmedel att hantera vardagen och nå större ro och harmoni i tillvaron.
Ännu längre in i stillhet leds publiken när Anna improviserar fram musik: oftast meditativ, stillsam musik. Den kan hjälpa åhörarna in i ett mycket djupt tillstånd.

2 cd har Anna spelat in: Musikmeditation med musik av Schubert och Satie och en annan cd med bara improvisationer, inspelade med publik.
Parallellt med konserterandet undervisar Anna pianoelever.