Gemensamt mingel 1. med Sällskapet Idun på Konstnärsklubben

För en gångs skull hade vi iduneser en aktivitet tillsammans med herrarna i Sällskapet Idun! Det blev ett gemensamt mingel på Konstnärsklubben med musikunderhållning. Uppåt 50 personer var vi som slöt upp: väldigt trevligt –  absolut succé!
Snacks fanns och var och en fick i baren köpa sig det den ville dricka.

Vi bjöds på underbar musik i två avdelningar. Först ut var Ellen Nisbeth på viola, som solo framförde Naturlåten av Nina Nordvall Vahlberg,  en Fantasi av Allan Pettersson och ett Cappriccio ”Hommage à Paganini” av Henri Vieuxtems – helt fantastiskt! I nästa nummer spelade hon igen, nu med Ingrid Tobiasson, sång och Magnus Svensson, piano i Zwie Gesänge op 91 av Johannes Brahms: så vackert!

Mer mingel stod på agendan och det fanns så mycket att prata om och så många trevliga människor att tala med. Vår ordförande Lotty Nordling talade med Henrik Ehrenkrona bl.a. om eventuellt fler gemensamma träffar i framtiden.

I nästa musikinslag fick vi möta paret Katarina Ström-Harg piano och Stefan Harg klarinett, underbart samspelta, som förde in oss i den franska klangvärlden när de tillsammans framförde Bolero av Blémant, en Rapsodi av Debussy IMG_2207 och sist en Fantasi över Samson och Delila av Prosper Mimart. Näst sist bjöd oss Katarina också på ett pianosolo av Debussy: ett av hans preludier Le vent sur la plaine.
Vi togs alla med storm! Vilka fina musiker vi har – i båda sällskapen!

Det blir intressant att se vad utvecklingen av detta kan bli.

Vid pennan Anna Strååt