Höstfest – röstfest

Eftersom vi på grund av pandemin gick miste om julfesten i början av året, bjöds vi nu på en höstfest tillika röstfest på valdagen söndagen den 11/9 i Odd Fellows stiliga lokaler.
Det blev en uppslutning på 89 iduneser + gäster och stämningen var på topp redan i entrén, där vi blev emottagna av Iwa Boman, Birgitta Evengård och Christina Tobeck.
Vid det uppsluppna minglet med ett glas bubbel presenterade 3 guldäpplen: Ingrid Edström, Barbro Westerholm och operaregissören  Ann Margret Petterson

Temat för kvällen är den kvinnliga rösträtten och den kvinnliga rösten.
Barbro Hedvall berättade om vägen fram till kvinnlig rösträtt     EwaMaria Roos hur korsetten påverkade kvinnors andning och röst

Härlig musik blev det med sopranen Hillevi Martinpelto som ackompanjerades av Eva Karpe på piano. De framförde fina, okända sånger av tonsättarinnorna Alice Tegnér, Laura Nezel och Helena Munktell bl.a. se hela programmet här .

Den mycket delikata middagen bestod av laxröra med pepparrot på kavring, ugnsbakad torsk med champagnevelouté, bön-/spenatsallad och sikromsolja samt kaffe med chokladboll.